Surówka z prażoną cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    młoda 1/2 główki
  • ogórek

    1
  • pomidory

    2
  • majonez

    1 łyżka
  • kwaśna śmietana

    1 łyżka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Cebulka smażona Prymat

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z prażoną cebulką  foto
Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski.
Krok 2 - Surówka z prażoną cebulką  foto
Ogórek obieramy, pomidory myjemy, Oba warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty.
Krok 3 - Surówka z prażoną cebulką  foto
Na koniec do warzyw dodajemy majonez, kwaśną śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową surówkę wykładamy na półmisek. Wierzch sałatki posypujemy prażoną cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Urszula Świeca 22.06.2017 19:19
Świetna.))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat