Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinskiej i marchewki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
marchew 3
cebula 2
śmietana 3 łyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinskiej i marchewki

Kapuste opłukać i poszatkować. Lekko posolić, aby zmiękła i puściła sok. Marchewkę umyc, obrac i zetrzec na tarce. Cebulę obrac i pokroic w drobna kosteczkę. Lekko posolić. Gdy kapusta puści sok odcisnąć go. Kapuste wymieszać z marchewką i cebulą. Dodać śmietanę i przyprawić pieprzem, a w razie potrzeby także lekko dosolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak