Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki z wędzonym łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
wędzony łosoś 100 g
jogurt 4 łyzki
sos chili 2 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki z wędzonym łososiem

Kapustę pekińską obieram z zewnętrznych liści i szatkuję dośc drobno. Oprószam solą, pieprzem i odstawiam na kilka minut by zmiekła i puściła sok. Wędzonego łosoia kroje w małe kawałki - ja lubie robic to nożyczkami i rozrzucam na kapuście. Jogurt naturalny mieszam ze słodkim sosem chilii (ilosc wg upodobania do pikantności) i polewam sałatkę. Mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 27.08.2012 15:03
dziekuję
dorota20w 27.08.2012 15:03
dziekuję
mariusz14 22.08.2012 12:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak