Surówka z marchewki z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 duże
  • jabłko

    2
  • cukier

  • sól

    szczypta
  • śmietana gęsta

    2 łyżki
  • sok z połowy cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wszystko polać sokiem z połowy cytryny. Dodać szczyptę soli, 1 łyżkę cukru, wymieszać. Dodać śmietanę, wymieszać. Jeżeli surówka będzie zbyt kwaśna, dodać jeszcze cukru. Odstawić na chwilę. Podawać do obiadu. My najbardziej lubimy jako dodatek do mielonych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat