Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku

5.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dodatek białej rzodkwi sprawia, że surówka z marchewki jest bardziej wyrazista w smaku.

Składniki:

wszystkie składniki

marchewka 1 sztuka
rzodkiew biała 150 gramów
jabłko 0.5 sztuki
szczypiorek 0.5 pęczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
jogurt naturalny 2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku

Marchewkę i białą rzodkiew obrać, a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej. Szczypiorek wypłukać, osuszyć, posiekać i dodać do reszty składników. Wymieszać.
Dodać jogurt naturalny, oliwę i sok z cytryny. Doprawić surówkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak