Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku

Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Dodatek białej rzodkwi sprawia, że surówka z marchewki jest bardziej wyrazista w smaku.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • marchewka

    1 sztuka
  • rzodkiew biała

    150 gramów
  • jabłko

    0.5 sztuki
  • szczypiorek

    0.5 pęczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    2 łyżeczki
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i białą rzodkiew obrać, a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej. Szczypiorek wypłukać, osuszyć, posiekać i dodać do reszty składników. Wymieszać.
Dodać jogurt naturalny, oliwę i sok z cytryny. Doprawić surówkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat