Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    30 dag
  • jabłko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • cukier

    2 łyżki
  • olej słonecznikowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę należy pokroić i przełożyć do miseczki. Cebulę bardzo drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Jabłko należy obrać i zetrzeć na tarce lub drobniutko pokroić. Dodajemy je do reszty składników. Dodajemy cukier, pieprz i wlewamy olej. Jeżeli chodzi o olej około 3-4 łyżek, tak aby widać go było w kapuście, ale aby nie pływał na dnie. Całość dokładnie mieszamy. Cukru i pieprzu można dodać według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magda1976 02.10.2015 10:30
Pyszna i zdrowa surówka
gusia1000 01.10.2015 17:10
Smaczna i zdrowa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat