Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
jabłko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Pieprz ziołowy mielony Prymat
cukier 2 łyżki
olej słonecznikowy

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

Kapustę należy pokroić i przełożyć do miseczki. Cebulę bardzo drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Jabłko należy obrać i zetrzeć na tarce lub drobniutko pokroić. Dodajemy je do reszty składników. Dodajemy cukier, pieprz i wlewamy olej. Jeżeli chodzi o olej około 3-4 łyżek, tak aby widać go było w kapuście, ale aby nie pływał na dnie. Całość dokładnie mieszamy. Cukru i pieprzu można dodać według uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 02.10.2015 10:30
Pyszna i zdrowa surówka
gusia1000 01.10.2015 17:10
Smaczna i zdrowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak