Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty, cukinii z rodzynkamikas

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 mała garść
cukinia 1/2 młodej sztuki
Szczypiorek cienki 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
marchewka 1 sztuka
papryczka chili 1/2 sztuki
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty, cukinii z rodzynkamikas

Do miseczki przełożyć rodzynki i zalać gorącą wodą i odstawić na kwadrans.Kapustę odcisnąć i pokroić w mała kostkę. Przełożyć do miski. Cukinię umyć i osuszyć. Zetrzeć na dużych oczkach. Dodać do kapusty. Szczypiorek pokroić drobno. Umytą i suchą marchewkę zetrzeć na dużych oczkach połączyć z resztą składników. Papryczkę oczyścić i drobniutko pokroić.Dodać odsączone rodzynki. Wymieszać wszystko. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Dobrze wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 06.03.2014 17:01
Bardzo oryginalny przepis na surówkę:)
blankkaa 05.03.2014 20:59
Uwielbiam kapustę w każdej postaci. Surówki z kiszonej także, a ta ze słodkimi rodzynkami i pikantną papryką musi być pyszna. Takie połączenie sprawa, że robię się głodna na samą myśl. Brawo za pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak