Surówka z kapusty z kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,5 główki
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • por

    kawałek
  • jabłko

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    0,5 pęczka
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oraz obrane jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora kroimy w pół plastry, paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy jogurt i majonez, doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, surówkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzut 03.02.2017 14:55
Fajny przepis
bogusia 82 02.02.2017 20:52
Dziękuję :)
Franciszek 01.02.2017 01:29
dobra sałatka
MagdalenaIC 01.02.2017 00:20
Pyszna :)
Futka 31.01.2017 22:51
Przepyszna i pożywna surówka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat