Surówka z kapusty włoskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1szt
  • ogórek kiszony

    3szt
  • pomidor

    3szt
  • orzechy włoskie

    15dag
  • SZCYPIOREK

    0,5pęczka
  • oliwa

    4łyżki
  • osk z cytryny

    1szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić. Po 2 godz. odcisnąć. Ogórki pokroić w plastry. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę,orzechy i sok. Doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat