Surówka z kapusty pekińskiej ze świeżym ogórkiem i sosem chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt.
  • marchewka

    1 duża szt.
  • ogórki świeże

    2-3 szt.
  • jabłko

    1 szt.
  • chrzan tarty

    3 łyżeczki
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy.
Marchewkę i ogórka obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki.
Jabłko myjemy i ścieramy na tarce ze skórką.
Majonez łączymy z jogurtem i chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Sałatkę mieszamy z sosem i podajemy.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 05.11.2015 09:24
pyszna surówka
Kolorowa 17.08.2015 14:38
pysznie ;)
cukiereczek 15.08.2015 16:42
domowa,zdrowa
Grazyna0211 15.08.2015 16:36
smaczna surówka
2milutka 15.08.2015 14:29
Apetyczna!
Joannasz3190 15.08.2015 12:41
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat