Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta pekińska
1/2 szt. -
marchewka
1 duża szt. -
ogórki świeże
2-3 szt. -
jabłko
1 szt. -
chrzan tarty
3 łyżeczki -
majonez
2 łyżki -
jogurt naturalny
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty pekińskiej ze świeżym ogórkiem i sosem chrzanowym
Marchewkę i ogórka obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki.
Jabłko myjemy i ścieramy na tarce ze skórką.
Majonez łączymy z jogurtem i chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Sałatkę mieszamy z sosem i podajemy.
Smacznego!
Komentarze (6)