Surówka z kapusty pekińskiej z kukrydzą, ogórkiem i czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    pół główki
  • kukrydza

    1 puszka
  • ogórki konserwowe

    250 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    pół małego kubeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Przygotuj sos czosnkowy: wymieszaj majonez z jogurtem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw do \"pzegryzienia\".

2. Kukurydzę z puszki wyłóż na sitko, by się odsączyła.

3. Pokró ogórki w kostkę. Dołóż na sitko do kukurydzy.

4. Umyj i poszatkuj kapustę. Włóż do sporej miski.

5. Do kapusty dodaj zawartość sitka tj. kukurydzę i ogórki.

6. Zalej sosem czosnkowym, dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 08.04.2013 10:07
świetna surówka
Izabela28 19.11.2010 11:49
Pyszne:)
iwona332 11.10.2010 00:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat