Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ananas

    0,5 szklanki
  • oliwa

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • ogórek kwaszony

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, ogórek zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, cebulę bardzo drobno pokroić, ananas pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i przyprawić do smaku. Oblać sosem z oliwy i musztardy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 10.08.2013 14:31
bardzo fajna suróweczka
Iwusia 24.04.2012 22:03
smakowita do obiadku
Iwona51 10.11.2011 08:07
pycha
Monika193 08.11.2010 09:20
lubię takie suróweczki do obiadku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat