Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Surówka z kapusty pekińskiej - prosto i smacznie.

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta pekińska

    500 gramów
  • marchewki

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • puszka kukurydzy

    1 puszka
  • kiełki rzodkiewki

    50 gramów
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • miód lipowy

    1 łyżka
  • sos sojowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy.
Marchew ścieramy na najmniejszych oczkach.
Natkę siekamy.
Kukurydzę osączamy z zalewy.
Śmietanę łączymy z majonezem, sosem, miodem.
Wszystkie składniki (w tym kiełki) łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Chłodzimy.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy małą puszki kukurydzy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat