Surówka z kapusty pekińskiej.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt
  • ogórek konserwowy

    2 szt
  • jabłka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    1 łyżka
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę opłukać i zszatkować. Oprószyć solą i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie odcisnąć powstały sok. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić kostkę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać łyżkę oliwy i wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem, sokiem cytryny i cukrem. Wymieszać i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 10.06.2012 18:32
jabłka nigdy nie dodawałam, bardzo ciekawa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat