Surówka z kapusty czerwonej z rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • jabłko

  • rodzynki

    10dag
  • szczypiorek

    pęczek
  • orzechy włoskie

    10dag
  • majonez

    słoik
  • chrzan

    słoik
  • sok z cytryny

    0,5szt
  • sól

  • pieprz

  • kapusta czerwona

    1szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytr. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Rodzynki sparzyć. Orzechy uprażyć w piekarniku i pokroić. Szczypiorek i cebulę posiekać. Majonez wymieszać z chrzanem. Dodać do pozostałych składników, doprawić i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 30.01.2012 19:39
rewelka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat