Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt
marchewka 2 szt
jabłka 3 szt
sok z cytryny
cukier 1 łyżeczka
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy z jabłkami

Jabłka, marchew i kalarepę opłukać i obrać.
Marchew ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych otworach, natomiast kalarepę i jabłka ścieramy na tarce o dużych otworach, następnie skrapiamy wszystko sokiem z cytryny, posypujemy szczypta soli i pieprzu o raz cukrem, dokładnie razem mieszamy.
Można na pół godzinki wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 25.09.2016 10:16
samo zdrowie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak