Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy z groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4-5 sztuk
groszek 1/2 puszki
por 1 liść
majonez 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy z groszkiem

Kalarepy obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Do kalarepy dodajemy odcedzony z zalewy groszek oraz drobno posiekany por. Następnie do warzyw dodajemy majonez oraz przyprawy: sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy na półmisek i podajemy jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.09.2015 10:26
Na pewno smaczna;)
pestka 01.09.2015 08:08
smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak