Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i pomarańczy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 szt
pomarańcza 1 szt
szalotka 1 szt
oliwa truflowa do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i pomarańczy

Pomarańcze obrać również z błonek i podzielić na pióra. Szarlotkę pokroić w cienkie plastry i rozdzielić. Kalarepę obrać i pokroić obieraczką do warzyw na cieniutkie plastry.

Na plastry kalarepy położyć piórka pomarańczy, posypać szalotką.

Na koniec do smaku skropić oliwą z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.09.2015 14:12
Pyszna surówka.
Ola1young 11.09.2015 14:18
ciekawe połączenie smaków
Łukasz15 11.09.2015 09:58
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak