Surówka z kalarepy i ogórka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    1/2 kg
  • ogórek sałatkowy

    1 sztuka
  • sos do sałatek

    1 opakowanie
  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę i ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z ogórka odlewamy nadmiar soku. Sos przygotowujemy wg przepisu z opakowanie i mieszamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Przed podaniem schładzamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Misiek1 16.06.2011 11:15
Zdrowy dodatek do obiadu:)
halinka1011 16.06.2011 08:54
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat