Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta czerwona 1 szt./nieduża
jabłka 1 szt
sok z cytryny z 1 cytryny
orzechy włoskie 1/3 szklanki
granat 1 szt.

Składniki na sos

jogurt naturalny 1,3 szklanki
ocet jabłkowy 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Kapustę bardzo drobno poszatkować, przelać wrzątkiem i odcedzić.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym foto
2
Jabłko umyć (nie obierać), usunąć gniazda nasienne i również drobno posiekać i skropić sokiem z cytryny i dodać do kapusty.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym foto
3
Następnie wrzucić posiekane orzechy, ziarenka granatu lekko przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Wykonanie sosu:
Jogurt połączyć z octem i oliwą i przyprawić obficie pieprzem. Przełożyć surówkę do salaterki i podać a sosem w osobnym naczyniu.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 11.01.2015 14:17
Chętnie bym skosztowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak