Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z kiełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 mała
sok z cytryny 0,5
cukier
kiełki rzodkiewki 1 szcypta
cebula biała 0,5
jabłko 1 sztuka
majonez 1-2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z kiełkami

Kapustę drobno kroimy,skraplamy sokiem z połowy cytryny,posypujemy solą morską z młynka i na chwilę odstawiamy. W między czasie drobno siekamy cebulkę a jabłko ze skórką trzemy na tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy,dodajemy kiełki rzodkiewki (lub inne) i mieszamy. Pzyprawiamy do smaku pieprzem i cukrem oraz dodajemy majonez (1-2 łyżki). Dokładnie mieszamy. Podajemy po 10-15 minutach. Pyszna do obiadu! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.12.2012 07:19
kapustę czerwoną ja najczęściej gotuję ale teraz zrobie surówkę
Bernadeta1 19.10.2012 18:28
uwielbiam surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak