Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 szt
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • chrzan tarty

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • kapusta czerwona

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę czerwoną kroimy na mniejsze części i ścieramy w robocie kuchennym lub na tarce o grubych oczkach. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kosteczkę. Jabłko dodajemy do kapusty. Następnie dodajemy jogurt i chrzan tarty. Całość mieszamy dokładnie i doprawiamy odrobiną soli.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 27.01.2014 12:34
Była smaczna i muszę robić częściej, bo jakoś rzadko sięgam po czerwoną kapuste
Megg 27.01.2014 09:50
super smaczna suróweczka
xbasiax 26.01.2014 23:36
idealna do ziemniaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat