Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cykorii
30 dag -
łuskanych orzechów (włoskich, laskowych, ziemnych)
10 dag -
suszonych śliwek kalifornijskich bez pestek
5 szt -
sok z cytryny
1 szt -
musztardy
1 łyżka -
utłuczonych ziaren pieprzu czarnego Prymat
0,5 łyżeczki -
soli i cukru do smaku
1 szczypta -
olej
6 łyżek
Przepis i sposób przygotowania Surówka z cykorii z orzechami
opłukać, namoczyć na 1 godz. osączyć i pokroić w paski. Składniki połączyć i wymieszać. Z oleju, musztardy, soku z cytryny, soli, cukru i pieprzu sporządzić sos, polać surówkę i wymieszać. Posypać natką pietruszki. Podawać schłodzoną, jako dodatek do mięs.
Komentarze (27)
Załaduj więcej komentarzy (17)