Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z cykorii, pomidorów i kapusty

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cykoria 1/2 szt
kapusta pekińska 30-40 dag
jabłko 1 szt
marchewka 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 8-10 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
jogurt grecki 2-3 łyżki
oliwa 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z cykorii, pomidorów i kapusty

Kapustę pekińską i cykorię poszatkować. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać posiekaną zieleninę, jogurt wymieszany z musztardą i oliwą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 10.02.2014 18:57
lubię suróweczki z cykorią
Motorek 11.11.2012 13:08
smaczna
Jastinka 24.10.2012 22:28
smaczne
caralajna 20.10.2012 00:18
lubię surówki
aginaa 19.10.2012 22:08
fajna sałatka
olkaaa 18.10.2012 07:43
bardzo fajna
Katarzyna/kate1980 17.10.2012 22:53
jaka kolorowa
romanrafal
romanrafal 17.10.2012 15:25
pyszna suróweczka
babajaga1969 16.10.2012 22:14
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak