Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z cebuli w majonezie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1/2 kg
jabłka 4 szt.
jajko 6 szt
majonez 1/2 słoiczka
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
cytryna
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z cebuli w majonezie

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny, lekko posypać cukrem i odstawić. W międzyczasie ugotować jajka na twardo, obrać, pokroić w ósemki. Majonez wymieszać ze śmietaną, posiekaną cebulą, przyprawami do smaku. Dodać starte jabłka, raz jeszcze wymieszać, przybrać jajkami i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.12.2016 17:23
fajna przystawka
MonikaW 13.12.2016 13:04
ciekawy przepis
olkaaa 13.12.2016 11:25
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak