Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z biało czerwonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/3 głowy
kapusta biała 1/4 głowy
sól
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
majonez 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
ocet 1/2 łyzeczki
cukier 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z biało czerwonej kapusty

Kapustę białą i czerwona kroimy drobniutko. Cebulę obieramy i siekamy . Kapustę solimy i ugniatamy ręką odstawiamy aby zmiękła. Po ok 30 min do kapusty dodajemy cebulę ,pieprz ocet i cukier mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę. Mieszamy doprawiamy solą do smaku . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 20 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 03.12.2012 13:56
pysznie i zdrowo:)
Monika-twin 02.12.2012 09:46
lubie bardzo
cukiereczek 02.12.2012 09:23
lubię
gosia561 02.12.2012 08:45
zawsze robię do rybki
iwa643 02.12.2012 08:21
Polecam do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak