Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 20 dag
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
miód 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
orzechy włoskie 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z orzechami

Kapustę drobno poszatkować, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na kilka minut. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać do kapusty. Śmietanę wymieszać z oliwą, musztardą, miodem, odrobiną gałki muszkatołowej, połączyć z surówką, dodać posiekane orzechy, przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Podawać do dania z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.09.2013 15:08
Smakowita.
olkaaa 29.10.2012 20:16
ciekawy pomysł
Rafał10 27.10.2012 09:55
wygląda znakomicie.... moje smaki :)
Monika-twin 27.10.2012 09:21
ciekawy przepis
miroslawa 27.10.2012 04:50
uwielbiam takie surówki
Adamorek 26.10.2012 23:54
ciekawe
Katarzyna/kate1980 26.10.2012 23:41
ślicznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak