Surówka selerowa z marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy

    2szt
  • marchew

    4szt
  • jabłka

    3szt
  • rodzynki

    10dag
  • szczypior

    0,5pęczka
  • kwaśna śmietana

    szklanka
  • sok z cytryny

    1szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane seler i marchew zetrzeć na tarce. Jabłka obrać, zetrzeć i skropić sokiem z cytr. Wymieszać z selerem i marchewką. Dodać posiekany szczypior i sparzone rodzynki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać śmietanę i doprawić. Ponownie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat