Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka marchwianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Surówka

marchew 5 sztuka
jabłko 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka

Sos

jogurt naturalny 2 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka marchwianka

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Surówka marchwianka  foto
2
Następnie dodajemy do nich obrane jabłko również starte na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Surówka marchwianka  foto
3
Dodajemy drobno posiekaną białą cebulę i pora pokrojonego w cienkie krążki.
Krok 3 - Surówka marchwianka  foto
4
W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą jogurt i sok z cytryny. Mieszamy i polewamy nim składniki doprawiając cukrem, solą i pieprzem.
Krok 4 - Surówka marchwianka  foto
5
Całość jeszcze raz dokładnie mieszamy. Chłodzimy i podajemy jako dodatek do drugiego dania obiadowego.
Krok 5 - Surówka marchwianka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 08.01.2015 13:07
smaczna suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak