Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka "Gryfno Gustla"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
cebula 1 szt
majonez 3 łyżki
sok z cytryny
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
cukier do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka "Gryfno Gustla"

Obrany ze skórki seler, ścieramy na tarce o dużych oczkach i skrapiamy obficie sokiem z cytryny aby nie ściemniał. Cebulę i kiszone ogórki także obieramy , a następnie kroimy w kosteczkę. Dodajemy do selera i mieszamy razem z posiekana natką pietruszki. Na samym końcu doprawiamy do smaku solą, mielonym czarnym pieprzem, cukrem oraz majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 17.02.2015 08:26
Nie mam pojęcia dlaczego tak się nazywa, znalazłam ten przepis w zeszycie mamy :)
Wacław 14.02.2015 10:26
fajna ta surówka !
Mniam 13.02.2015 11:44
Smaczna surówka, a skąd taka nazwa? :)
gosia56 13.02.2015 10:44
na pewno pyszna suróweczka;)
Futka 13.02.2015 08:39
Bardzo ciekawa i smaczna propozycja na surówkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak