Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
sałata lodowa
0.5 główki -
pomidorki koktajlowe
150 gramów -
papryka żółta
1 sztuka -
papryka pomarańczowa
1 sztuka -
papryka czerwona
1 sztuka -
szalotka
2 sztuki
Dressing:
-
oliwa
50 mililitrów -
Oregano suszone Prymat
1 łyżeczka -
Bazylia suszona Prymat
1 łyżeczka -
Cząber suszony Prymat
1 łyżeczka -
ksylitol
1 łyżeczka -
musztarda
1 łyżeczka -
koniak
20 mililitrów -
woda
20 mililitrów
Sposób przygotowania
Sałata:
Sałatę szatkujemy.
Pomidorki kroimy na pół.
Papryki kroimy na paski.
Szalotki kroimy w piórka.
Dressing:
Do oliwy dodajemy cukier, zioła, musztardę, alkohol, odrobinę wody. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, schładzamy przed podaniem.
Po wyjęciu z lodówki, ponownie mieszamy.
W przepisie użyliśmy musztardy imbirowej.![]()
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się