Surówka colesław najpyszniejsza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kilogram
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • majonez

    2/3 szklanka
  • mleko

    1/2 szklanka
  • cukier puder

    4 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

    2 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • pieprz

    1/4 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę, marchew i cebulę ścieramy w robocie na dużych oczkach lub szatkujemy (ścieramy na tarce). Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Zszatkowane warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 17.01.2016 18:51
Robię z domowym majonezem. Pyszna!
EmciaPichci 17.02.2014 08:08
uwielbiam :)
Bernadeta1 17.02.2013 10:28
bardzo smaczna,robię
Katarzyna47 12.09.2012 16:57
Też taką robię więc polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat