Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 50 dag
chrzan 1 łyżka
śmietana 1,5 łyżki
jabłko 1 duże
sól do smaku
pieprz do smaku
marchew 1 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka

Kroki postępowania

1
kapustę pekińską, płuczemy, koimy wzdłuż na mniejsze kawałki i siekamy nożem.
Krok 1 - Surówka foto
2
jabłko przekrajamy na pół, wykrawamy ogryzek i ścieramy na tarce ( opłukane) razem ze skórką, marchew obieramy , płuczemy i też ścieramy.
Krok 2 - Surówka foto
3
Dodajemy chrzan, smietanę, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Krok 3 - Surówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 05.12.2012 22:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak