Suflet serowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    25 dag
  • cukier

    5 łyżek
  • jaja

    2 sztuki
  • skórka starta z cytryny

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • wanilia

    1 kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser biały przepuścić przez maszynkę, następnie zmiksować z żółtkami, połową cukru, roztartą wanilią. Białka ubić ze szczyptą soli i pozostałym cukrem na sztywną pianę, połączyć z masą serową i startą skórką z cytryny. Formę do sufletów wysmarować masłem, przełożyć do niej masę i zapiekać w piekarniku przez około 20- 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 26.10.2013 17:46
wyśmienity smak
Barbara55 12.12.2011 16:07
super fajny
Iwusia 31.12.2010 20:56
wyśmienity :)
buksiak12 22.08.2010 18:23
super przepis
Dorota71 22.08.2010 18:01
zapewne pychotka
Emilia22 22.08.2010 17:42
pewnie niebo w gębie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat