Przepis i sposób przygotowania na: Strudel drożdżowy z truskawkami
Kroki postępowania
Kruszonka: Mąkę wymieszać z brązowym cukrem, dodać wiórki zimnego masła, rozetrzeć w palcach-kruszonka ma pozostać sypka
mąka pszenna |
40 dag
|
drożdże suche |
1 torebka
|
mleko |
150 ml
|
cukier |
50 g
|
cukier waniliowy |
1 łyzka
|
jajko |
2 sztuki
|
masło |
10 dag
|
sól |
szczypta
|
twaróg zmielony |
20 dag
|
jajko |
1 sztuka
|
cukier |
2 łyzki
|
budyń śmietankowy |
2 łyżki
|
truskawki świeże |
6-7 sztuk
|
mąka pszenna |
10 dag
|
cukier brązowy |
2 łyżki
|
masło |
5 dag
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: