Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla serowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 50 dag
cukier 10 dag
jajko 2 szt.
mleko 1 szkl.
drożdże 3 dag
cukier waniliowy
rodzynki 5 dag
masło do wysmarowania formy
Nadzienie:
cukier 10 dag
cukier waniliowy
jajko 3 szt.
masło 5 dag
twaróg 30 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla serowa

Przygotować nadzienie: ser zemleć i utrzeć ze stopionym masłem oraz pozostałymi składnikami. Przygotować ciasto: z drożdży, 1łyżeczki cukru, 2 łyżek mąki i 2 łyżek mąki i 2 łyżek ciepłego mleka zrobić zaczyn. Wyrośnięty zaczyn wlać do przesianej mąki. Dodać pozostałe składniki i zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć je i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na placek grubości 2,5 cm, rozłożyć na nim nadzienie i ciasno zwinąć. Formę wysmarować masłem, włożyć struclę, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Piec przez 50 min w temp. 170 st.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 13.02.2014 19:40
super wyglada. bardzo lubie strucle z serem
Jusiaa 13.02.2014 16:37
W sam raz strucla, mniam :)
Agata3 13.02.2014 16:36
oo bardzo lubię :)
mitek111 13.02.2014 16:31
ale wyrośnieta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak