Przepis i sposób przygotowania na: strucla drożdżowa z serem i wiśniami...
1. Z podanych składników zagnieść sprężyste ciasto mikserem spiralami, następnie przykryć i odstawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
2. Następnie ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na prostokąt na podsypanej mąką stolnicy.
3. Składniki na nadzienie wymieszać dokładnie ze sobą, twarogu nie mielić. Na każdy z prostokątów ciasta wyłożyć połowę nadzienia i rozsmarować. Następnie poukładać wiśnie z kompotu lub świeże, zwinąć roladę, końcówki podwinąć pod spód. Zostawić na blasze z papierem do pieczenia do wyrośnięcia na 30 minut.
4. Z podanych składników (miękka margaryna) utrzeć kruszonkę.
5. Wyrośnięte strucle naciąć wzdłuż (nacinać głęboko), lekko rozchylić i posypać kruszonką. Piekarnik nagrzać na 180 C (grzanie góra/dół). Piec około 35-40 minut, upieczone zostawić do wystudzenia.
6. 1/2 szklanki cukru pudru, ciut śmietany wymieszać na dość rzadki lukier, polać po wierzchu - najlepiej smakują strucle z masłem do kawy.