strogonoff

strogonoff

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • masło

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąka 2 łyżki
Pieczarki 20 dkg
Bulion ½ litra
Śmietana gęsta ½ szklanki
Przecier pomidorowy 2 łyżki
Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
Sól
Pieprz

Mięso pokroić w paski, oprószyć mąką, podsmażyć na maśle. wyjąć mięso i na pozostałym tłuszczu zarumienić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki. Mięso, cebulę i pieczarki zalać bulionem i razem dusić. Do momentu gdy mięso będzie miękkie. Doprawić przecierem pomidorowym, śmietaną, i przyprawami. Doprowadzić do wrzenia po przyprawieniu ale nie gotować na koniec posypać natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

05.09.2012 19:21
pycha

Justyna87

01.06.2012 13:01
lubię to

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat