Stogonow

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    50 dag
  • pieczarki

    1/2 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    2-3 łyżek
  • sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

    do smaku
  • ziele angielskie

    3-4 ziarenek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2-3 szt.
  • ząbki czosnku

    2-3. szt
  • cebula biała

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki czyścimy i gotujemy w wodzie z dodatkiem: soli, ziela angielskiego i liścia laurowego. Po ugotowaniu na pól-miękko wyciągamy z wody (rosołu nie wylewamy) i kroimy w paski. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę. Paprykę czyścimy i kroimy w paski. Pieczarki podsmarzamy na maśle dodajemy cebulkę, zmiażdżony czosnek i paprykę. Chwilę smarzymy aż cebulka się zeszkli. Dorzucamy pokrojone żołądki, zalewamy pozostawionym rosołem. Doprawiamy mieloną papryką ew. solą i pieprzem. Wszystko razem dusimy aż papryka zmięknie. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy. Możemy zaciągnąc mąką. Podajemy z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 20.01.2013 21:17
oo ciekawe;)
Goya 09.11.2010 15:31
lubię to danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat