Stir fry z kaszy pęczak z wędzonym kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami

Stir fry z kaszy pęczak z wędzonym kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Stir fry z kaszy pęczak z dodatkiem wędzonego kurczaka, szpinaku, pieczarek  i suszonych pomidorów - danie na lunch, kolacje lub spotkanie we dwoje. Co Wy na to?

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza pęczak

    400 gramów
  • szpinak baby

    300 gramów
  • kurczak wędzony

    200 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieczarki

    8 sztuk
  • olej z suszonych pomidorów

    4 łyżki
  • pomidory suszone Smak

    4 sztuki
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • oliwki zielone Smak

    5 sztuk
  • oliwki czarne Smak

    5 sztuk
  • ser feta

    200 gramów

Do smaku:

  • oregano

  • kmin rzymski

  • chili z solą morską

Do dekoracji:

  • zioła świeże

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować kaszę pęczak.

W dużym rondlu na oleju z ziołami z suszonych pomidorów smażymy pokrojone: cebulę, czosnek, pieczarki i szpinak.

Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy kaszę, pokrojone paski kurczaka wędzonego, pokrojone w paski suszone pomidory, oliwki, kapary, mieszamy i doprawiamy do smaku.

Tak przygotowany stir fry podajemy w miseczkach z tartym serem feta i świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat