Stek z udźca na puree z salsą z mango

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • stek wołowy

    2 szt
  • mango

    1 szt
  • Cebulka smażona Prymat

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • mleko 3,2%

    1/2 szklanki
  • czosnek

    3 ząbki
  • sos chili

  • ziemniaki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodajemy masło , mleko i bardzo dobrze dusimy. Solimy do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek , mieszamy odstawiamy.
Stek z udźca grillujemy z obu stron. Solimy na samym końcu. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę mieszamy z sosem chilli słodkim. Nakładamy puree wykładamy stek . Na niego nakładamy zimną salsę . Całość posypujemy prażona cebulą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 20.02.2016 11:13
świetne danie :)
bertpvd 20.02.2016 10:09
Przepyszne mięso
Motorek 20.02.2016 09:30
pyszne mięsko
tobi1989 20.02.2016 08:49
Wygląda zachwycająco :)
Małgorzata92 20.02.2016 08:19
Pięknie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat