Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wieprzowy saute

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,5 kg
mąka pszenna 20 dag
cebula 4 sztuki
masło 50 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wieprzowy saute

Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien
Rozbić plastry formując okrągłe steki grubość 1 cm
Przyprawić, oprószyć mąką, usmażyć rumieniąc z obu stron
Cebulę pokroić w plastry usmażyć na złoty kolor
Przed podaniem położyć na stek masło i cebulę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak