Stek grillowany z cebulą i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • antrykot wołowy

    4 sztuki
  • kukurydza

    4 sztuki
  • masło

    4 łyżeczki
  • sól i pieprz

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    2 łyżeczki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • olej do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cztery porcje antrykotu lub ulubionej części wołowiny wyjmij z lokówki na ok 20 minut przed grillowaniem. Posyp solą i pieprzem. Kukurydze umyj i posyp solą oraz natrzyj łyżeczką masła każdą i zawiń w folię aluminiową. Zacznij je grillować obracając co jakiś czas. Następnie zacznij grillować rostbef kilka minut z każdej strony. Potnij w krążki cebulę cukrową lub czerwoną. Karmelizuj na suchej patelni. Mięso potnij i rozłóż na wierzchu cebulkę i posyp natkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 18.10.2016 11:29
Zjadłabym bardzo chętnie!
olkaaa 17.10.2016 19:57
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat