Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron spaghetti
1/2 opakowania -
mięso wołowe
20 dag -
cebula
1 szt -
oliwki zielone
10 szt -
przecier pomidorowy
2 łyżki -
pomidory krojone z puszki
1 puszka -
papryka
1/2 szt -
olej do smażenia
2 łyżki -
przyprawa do dań włoskich
1 łyżka -
mozzarella
1 łyżka
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy, odcedzamy i od razu wykładamy na talerze.
Polewamy makaron przygotowanym sosem.
Posypujemy mozzarellą.
Na koniec kładziemy oliwki zielone lub czarne.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się