Spaghetti z oliwkami

Spaghetti z oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1/2 opakowania
  • mięso wołowe

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • oliwki zielone

    10 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • papryka

    1/2 szt
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • przyprawa do dań włoskich

    1 łyżka
  • mozzarella

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Spaghetti z oliwkami

Mięso smażymy na oleju. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i cebulę. Dalej smażymy na delikatnym ogniu. Jak mięso będzie usmażone dodajemy pokrojone pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Przyprawiamy do smaku przyprawą do dań włoskich.

Makaron gotujemy, odcedzamy i od razu wykładamy na talerze.
Polewamy makaron przygotowanym sosem.
Posypujemy mozzarellą.
Na koniec kładziemy oliwki zielone lub czarne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Bernadeta1 02.10.2013 12:09
pyszne jedzonko
patryska76 01.10.2013 17:55
Pyszności, kocham jeść takie rzeczy ;-)
noninka77 01.10.2013 16:55
uwielbiam spaghetti:)
iwi 01.10.2013 16:55
Pyszne spaghetti

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat