Spaghetti z oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1/2 opakowania
  • mięso wołowe

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • oliwki zielone

    10 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • papryka

    1/2 szt
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • przyprawa do dań włoskich

    1 łyżka
  • mozzarella

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso smażymy na oleju. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i cebulę. Dalej smażymy na delikatnym ogniu. Jak mięso będzie usmażone dodajemy pokrojone pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Przyprawiamy do smaku przyprawą do dań włoskich.

Makaron gotujemy, odcedzamy i od razu wykładamy na talerze.
Polewamy makaron przygotowanym sosem.
Posypujemy mozzarellą.
Na koniec kładziemy oliwki zielone lub czarne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.10.2013 12:09
pyszne jedzonko
patryska76 01.10.2013 17:55
Pyszności, kocham jeść takie rzeczy ;-)
noninka77 01.10.2013 16:55
uwielbiam spaghetti:)
iwi 01.10.2013 16:55
Pyszne spaghetti

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat