Spaghetti z mięsem i groszkiem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Boższ! Jakie to pyszne wyszyło! Na 10, szesnastkę dajemy!
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron spaghetti

    500 gramów
  • wino czerwone wytrawne

    100 mililitrów
  • mięso mielone wołowe

    400 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    1 łyżka
  • passata pomidorowa

    500 mililitrów
  • groszek konserwowy

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente.

A rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojony seler.
Lekko szklimy, dolewamy wina. Odparowujemy.
Do cebuli dodajemy mięso, szpatułką lekko rozdrabniamy, zalewamy passatą.
Dusimy na wolnym ogniu przez godzinę.
Puszkę groszku, wraz z zalewą, dodajemy do sosu. Dusimy 5 min. ciągle mieszając.
Do smaku doprawiamy solą, pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat