Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z mięsem i groszkiem

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Boższ! Jakie to pyszne wyszyło! Na 10, szesnastkę dajemy!

Składniki:

Składniki:

makaron spaghetti 500 gramów
wino czerwone wytrawne 100 mililitrów
mięso mielone wołowe 400 gramów
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
passata pomidorowa 500 mililitrów
groszek konserwowy 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z mięsem i groszkiem

Makaron gotujemy al dente.

A rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojony seler.
Lekko szklimy, dolewamy wina. Odparowujemy.
Do cebuli dodajemy mięso, szpatułką lekko rozdrabniamy, zalewamy passatą.
Dusimy na wolnym ogniu przez godzinę.
Puszkę groszku, wraz z zalewą, dodajemy do sosu. Dusimy 5 min. ciągle mieszając.
Do smaku doprawiamy solą, pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak