Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
1 sztuka -
spaghetti
do smaku -
kiełbasa chuda
1 sztuka -
serek wiejski
200 gram -
olej do smażenia
do smażenia
Sposób przygotowania
Cukinię pokrój w plasterki (niezbyt cienkie!) i posyp przyprawą grillową. Usmaż na patelni grillowej lub grilluj (w piekarniku lub na grillu).
Kiełbaskę podsmaż na chrupiąco.
Cukinię i kiełbaskę dodaj do ugotowanego makaronu. Wszystko wymieszaj w dużym garnku, dodaj łyżkę oliwy.
W miseczce przygotuj erek wiejski z przyprawą tzatziki.
Makaron nakładaj na głębokie talerze, polewając wierzch czosnkowym sosem twarożkowym.
Smacznego!
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się