Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolognese

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
pomidory z puszki lub koncentrat
tymianek
oregano
bazylia
parmezan starty
makaron spaghetti
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese

Makaron ugotować all dente. W garnku na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek,
do momentu aż się zeszkli.Następnie dodajemy mięso, smażymy. Gdy mięso będzię już w miarę miękkie dodajemy pomidory z puszki i gotujemy pod przykryciem około 30min. Na koniec dodajemy zioła, bazylię i oregano i
doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Podajemy ze startym parmezanem i ugotowanym al dente makaronem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 09.04.2013 09:58
musi być pyszne :)
jerry1 09.04.2013 09:51
jedno z moich ulubionych włoskich dań
EnoBeno 09.04.2013 09:40
uwielbiam spaghetti
IwonaDD 09.04.2013 09:36
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak