Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pęczek pietruszki
1 szt -
marchew
1 szt -
seler naciowy
1 szt -
masło
15 g -
mąka kukurydziana
1 łyżeczka -
bulion
0,5 l -
podroby
0,5 l -
cebula
1 krążki
Przepis i sposób przygotowania sos z podrobów
Rosół odcedzić. Następnie posiekać serce i żołądek. Wątróbkę pokroić i udusic na maśle.
Powstały w czasie pieczenia sos dodać do bulionu i zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 2 łyżkami wody i zagęścić nią sos. Mieszając gotować na średnim ogniu 2 min. Dodać serce, żołądek i wątróbkę. Wlać do sosjerki.
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)