Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z migdałków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 6 dkg
mleko 2 szklanki
cukier 5 dkg
mąka kukurydziana 1 łyżka
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos z migdałków

obieram migdały i ścieram na tarce, a następnie z cukrem i mlekiem je zagotowuję. Wlewam do tego zmieszaną mąkę kukurydzianą z wodą, cały czas mieszając. Podaję wystudzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 20.08.2012 19:12
smakuje z budyniem lub lodami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak