sos z migdałków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    6 dkg
  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    5 dkg
  • mąka kukurydziana

    1 łyżka
  • woda

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

obieram migdały i ścieram na tarce, a następnie z cukrem i mlekiem je zagotowuję. Wlewam do tego zmieszaną mąkę kukurydzianą z wodą, cały czas mieszając. Podaję wystudzony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sznycel 20.08.2012 19:12
smakuje z budyniem lub lodami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat