Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z maślaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 3 garści
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do samku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z maślaków

Maślaki opłukać. Cebulkę obrać dodać do maślaków, podlać wodą i dusić do miękkości. Następnie dodajemy kucharka do smaku, pieprz i kostkę rosołową. Wszystko dusimy na małym ogniu około 10 - 15 minut. Podajemy z ziemniakami. SMACZNEGO !
Jak ktoś woli maślaki wcześniej można obgotować. Ja tego nie robię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 28.06.2013 09:31
super sos, musze wyprobowac!
MagdaXXX 02.05.2013 20:15
przepyszny sosik
Aneta41 04.11.2012 12:58
super
Aleksandraa 16.10.2012 21:02
fajny sosik :)
SmacznaPyza 24.09.2012 18:41
jakie konkretnie maślaki? pytam bo nie piszesz nic o obieraniu ze skórki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak